Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (ενάμιση κιλό)
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 καρότα
- λίγο ξίδι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Το προηγούμενο βράδυ βάζετε σε μια λεκάνη ίση ποσότητα σε ξίδι και νερό και στη συνέχεια ρίξε μέσα το κουνέλι, αφού το έχετε κόψει πρώτα σε μερίδες.
- Το αφήνετε να μαριναριστεί για 6-7 ώρες περίπου και μετά το στραγγίζετε πολύ καλά.
- Ρίχνετε σε τηγάνι την μισή ποσότητα του λαδιού και αφού σοτάρετε τις μερίδες τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά, ένα φλιτζάνι νερό, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και το υπόλοιπο λάδι.
- Αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.