Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
- Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάζουμε την ψίχα.
- Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις ξαναγεμίσουμε. Πολτοποιούμε την ψίχα και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις άδειες πατάτες σε ένα ταψί.
- Στο σημείο, αυτό ζεματάμε το μπρόκολο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ζεματιστεί. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με το αυγό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, το ζαμπόν, το τριμμένο τυρί φέτας και αλατοπίπερο.
- Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.