Υλικά

  • 340 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια μαγιά
  • 120 γραμμάρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
  • 70 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 λεμόνι (για το ξύσμα του)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα αρωματικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, μαϊντανό, μαντζουράνα)
  • λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Διαλύουμε το γάλα, τη μαγιά, τρίβοντάς την ανάμεσα στα δάχτυλα, 6 κουταλιές από το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  2. Τα ανακατεύουμε όλα, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 15 λεπτά.
  3. Στο χρονικό αυτό σημείο, βάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αυγό, τους κρόκους, αλάτι και βούτυρο. Τα ανακατεύουμε 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στη ζύμη.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο μια ορθογώνια φόρμα 25 εκατοστών. Πλάθουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και τις βάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη στη φόρμα.
  5. Σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλη μια ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο νερό  και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.