Υλικά
- 340 γραμμάρια αλεύρι
- 30 γραμμάρια μαγιά
- 120 γραμμάρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
- 70 ml γάλα
- 1 αυγό
- 4 κρόκους αυγών
- 1 λεμόνι (για το ξύσμα του)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα αρωματικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, μαϊντανό, μαντζουράνα)
- λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Διαλύουμε το γάλα, τη μαγιά, τρίβοντάς την ανάμεσα στα δάχτυλα, 6 κουταλιές από το αλεύρι και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε όλα, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 15 λεπτά.
- Στο χρονικό αυτό σημείο, βάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αυγό, τους κρόκους, αλάτι και βούτυρο. Τα ανακατεύουμε 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στη ζύμη.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο μια ορθογώνια φόρμα 25 εκατοστών. Πλάθουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και τις βάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη στη φόρμα.
- Σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλη μια ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.