Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 12 φύλλα φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί. Αφήνετε 1 ώρα εκτός ψυγείο για να ξεπαγώσουν πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και ζεσταίνετε.
  3. Ρίχνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 3 λεπτά την πλευρά.
  4. Έπειτα σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα φασκόμηλου. Χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο.
  5. Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε τις  μπριζόλες απ’ το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά.
  6. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα από λευκό κρασί, φύλλα φασκόμηλου και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.