Υλικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
- 12 φύλλα φασκόμηλου
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί. Αφήνετε 1 ώρα εκτός ψυγείο για να ξεπαγώσουν πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και ζεσταίνετε.
- Ρίχνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 3 λεπτά την πλευρά.
- Έπειτα σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα φασκόμηλου. Χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο.
- Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε τις μπριζόλες απ’ το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά.
- Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα από λευκό κρασί, φύλλα φασκόμηλου και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.