Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 συσκευασία μακαρόνια πέννες
  • 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν βάζετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρείτε.
  2. Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτετε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και δενδρολίβανο.
  3. Αφού σβήσετε με το κρασί, προσθέτετε και την ντομάτα και αφήνετε να πιει το ζουμί για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύετε για να μην κολλήσει.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη κατσαρόλα του κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Έπειτα λαδώνετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνετε τα μακαρόνια με τον κιμά. Τέλος πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.