Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 συσκευασία μακαρόνια πέννες
- 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν βάζετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρείτε.
- Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτετε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και δενδρολίβανο.
- Αφού σβήσετε με το κρασί, προσθέτετε και την ντομάτα και αφήνετε να πιει το ζουμί για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύετε για να μην κολλήσει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη κατσαρόλα του κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Έπειτα λαδώνετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνετε τα μακαρόνια με τον κιμά. Τέλος πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.