Υλικά
- 6 πιπεριές Φλωρίνης με κομμένα καπάκια
- 10 καρδιές από αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
- 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
- 1 καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελιές καθαρισμένες
Εκτέλεση
- Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και το βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές από αγκινάρες, περιχύνετε με λεμόνι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μουστάρδα.
- Ανακατεύετε και μετά βάζετε τις ελιές καθαρισμένες. Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
- Έπειτα τις γεμίζετε με τη σαλάτα, ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και μετά σερβίρετε.