Υλικά

  • 224 γραμμάρια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 έως 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) ή γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 καρβέλι ψωμί κομμένο στη μέση οριζόντια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα βούτυρο στο μείγμα τυριού.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στη 2 σκάλα θερμότητας. Κόβετε το καρβέλι ή την μπαγκέτα σε φέτες και απλώνετε το μείγμα τυριού πάνω στη ψίχα.
  4. Το βάζετε πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 3 – 4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
  5. Βγάζετε από τη σχάρα και αφήνετε να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο άνηθο.