Υλικά
- 224 γραμμάρια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
- 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ
- 1/2 έως 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) ή γιαούρτι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 καρβέλι ψωμί κομμένο στη μέση οριζόντια
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα.
- Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα βούτυρο στο μείγμα τυριού.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στη 2 σκάλα θερμότητας. Κόβετε το καρβέλι ή την μπαγκέτα σε φέτες και απλώνετε το μείγμα τυριού πάνω στη ψίχα.
- Το βάζετε πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 3 – 4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
- Βγάζετε από τη σχάρα και αφήνετε να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο άνηθο.