Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά – σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ’ απορροφήσει.
- Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.