Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 3/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 λουκάνικα χοτ ντογκ
  • Κέτσαπ ή μουστάρδα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια εστία. Προσθέστε το γάλα και τα αυγά μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
  3. Προσθέστε στο μείγμα βουτύρου τα στερεά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα για μάφινς και την αλευρώνετε με 12 ή 24 θέσεις για μάφινς. Συμπληρώνετε τα 3/4 σε κάθε θήκη μάφιν.
  5. Κόψτε κάθε λουκάνικο σε 6 κομμάτια. Προσθέστε κάθε κομμάτι λουκάνικου σε κάθε θήκη μάφινς μέσα στο μείγμα.
  6. Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Σερβίρετε με κέτσαπ ή μουστάρδα.