Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 3/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 4 λουκάνικα χοτ ντογκ
- Κέτσαπ ή μουστάρδα για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Αφήνετε στην άκρη.
- Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια εστία. Προσθέστε το γάλα και τα αυγά μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε στο μείγμα βουτύρου τα στερεά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα για μάφινς και την αλευρώνετε με 12 ή 24 θέσεις για μάφινς. Συμπληρώνετε τα 3/4 σε κάθε θήκη μάφιν.
- Κόψτε κάθε λουκάνικο σε 6 κομμάτια. Προσθέστε κάθε κομμάτι λουκάνικου σε κάθε θήκη μάφινς μέσα στο μείγμα.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Σερβίρετε με κέτσαπ ή μουστάρδα.