Υλικά
- 1 αυγό
- 1/3 φλιτζ. γάλα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη άχνη
- Αλάτι, ίσα στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
- Αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Μέλι, χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι, κανέλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά χωρίς το αλεύρι. Προσθέσετε όσο αλεύρι χρειαστεί (λιγότερο από 1 φλ.) για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός ούτε αραιός. Ζεστάνετε καλά το λάδι και ρίξτε κουταλιές από το χυλό μέσα. Οι τηγανίτες είναι έτοιμες μόλις έρθουν ροδισμένες στην επιφάνεια. Σερβίρετε τις τηγανίτες μελωμένες και πασπαλισμένες με καρύδια, κανέλα και σουσάμι. Τρώγονται ζεστές.