Υλικά
- 300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)
- 300 γρ. μανιτάρια champignon deParis
- 100 γρ. τυρί ελληνικό
- 20 κάστανα ψημένα
- 1 μήλο κίτρινο
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. από μαϊντανό, σχοινόπρασο και μέντα ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Παίρνουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια μαζί με τη φλοίδα περνώντας το με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το μήλο, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο, μέντα), το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρές φέτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τα κάστανα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους. Βάζουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο και ξύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα.