Υλικά
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.σ. σουσάμι
- 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος. Για τις πίτες Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5′ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λιώσει.