Υλικά

  • 200 γραμμ. ζυμαρικά (καλύτερα βίδες, κοχυλάκι, κοραλάκι)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. γαρίδες
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένα μύδια, καραβίδες και χταποδάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα. Σοτάρετε στο λάδι τα θαλασσινά και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τις πιπερίτσες, το δαφνόφυλλο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη να σιγοβράσει σκεπασμένη για 20΄. Αφαιρέστε τις καυτερές πιπερίτσες. Βράστε τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετέ τα πασπαλίζοντάς τα με μαϊντανό. botrini735x90