Υλικά
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνετε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Σουρώνετε το γάλα και αφαιρείτε τη μέντα. Περιχύνετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε για ένα λεπτό.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να λιώσει η σοκολάτα.
- Σταματάτε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
- Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνετε στη σοκολάτα.
- Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
- Ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτετε στη μους.
- Ανακατεύετε καλά ώστε να απορροφηθούν.
- Μοιράζετε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.