Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
  • Δενδρολίβανο
  • Φασκόμηλο
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Το κουνέλι πρέπει να είναι κομμένο σε μερίδες, οπότε ζητάτε από το χασάπη να σας το κόψει ή το κάνετε εσείς.
  2. Επίσης, πρέπει το προηγούμενο βράδυ, πριν το μαγειρέψετε, να το βάλετε να μαριναριστεί σε ένα σκεύος με νερό και ξίδι. Αφού μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο, μπορείτε να το μαγειρέψετε.
  3. Πριν αρχίσετε τη διαδικασία, πλένετε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα στραγγίζετε.
  4. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτετε 2 σκελίδες σκόρδο, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μετά από 3 λεπτά βάζετε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του κρέατος, σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά. Τα γυρίζετε, ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  6. Σε αυτό το χρονικό σημείο, προσθέτετε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι λευκό κρασί και 1/3 του ποτηριού ξίδι. Προσθέτετε και ένα ποτήρι μαυροδάφνη και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
  7. Αμέσως μετά χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε το κουνέλι να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ελέγχετε το νερό και εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο.
  8. Λίγο πριν βγάλετε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνετε σε ένα μίξερ χειρός, 3 σκελίδες σκόρδο, τα φυλλαράκια από δύο κλαδάκια δενδρολίβανο, μια πρέζα φασκόμηλο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν.
  9. Προσθέτοντας σταδιακά λίγο ελαιόλαδο, η σάλτσα αραιώνει και αποκτά την υφή που θέλετε.
  10. Ελέγχετε αν το κρέας είναι έτοιμο στη 1 ½ ώρα ή αν χρειάζεται να ψηθεί κι άλλο, ανοίγοντας με ένα πιρούνι ένα κομμάτι.
  11. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το σερβίρετε σε ρηχά πιάτα, ρίχνετε από πάνω σάλτσα από την κατσαρόλα, στην οποία μαγειρεύτηκε και αλείφετε τα κομμάτια με τη σάλτσα που φτιάξατε από τα αρωματικά.