Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ούζο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρο και λευκό σουσάμι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και δύο κουταλιές αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό, σταματώντας μόλις η ζύμη δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
- Το χωρίζετε σε 2 μπάλες, λαδώνετε 2 ταψάκια και απλώνετε με το χέρι την κάθε μπάλα, πατώντας την ώστε να πάρει σχήμα λαγάνας.
- Βρέχετε τα χέρια σας, πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και το κολλάτε επάνω στις λαγάνες.
- Τις αφήνετε για 1\2 ώρα, σκεπασμένες και μετά τις πατάτε με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες. Τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1\2 ώρα.