Υλικά
- 200γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα σε σκόνη
- 75γρ. βούτυρο αγελάδος
- 600γρ. κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- 500γρ. γιαούρτι
- 1 πορτοκάλι
- 120γρ. ζάχαρη
- 10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 4 κουταλιές σούπας μέλι (για το σερβίρισμα)
- Δημητριακά ή καρύδια για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε ένα τσέρκι 24 εκ. μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι, πιέζοντας με την παλάμη προς τα κάτω για να γίνει μια συμπαγής βάση.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με το γιαούρτι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης βυθίζοντας τα για λίγο σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη πάνω από το ψημένο μπισκότο και το βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με καρύδια ή δημητριακά και σερβίρουμε.