Υλικά

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος Ροδόπη 35% λιπαρά
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 10 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ταχίνι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.ΡΟΔΟΠΗ
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας και το ταχίνι. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Γεμίζουμε ρηχά ατομικά πυρίμαχα μπολ. Η κρέμα μέσα στο καθένα πρέπει να έχει ύψος μόνο 2 εκ., ώστε να επιτύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε τα πυρίμαχα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό (μπεν μαρί).
  4. Προσέχουμε το νερό να είναι σε τέτοιο ύψος, ώστε να μην κινδυνεύει να πιτσιλιστεί το γλυκό.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Λίγο προτού σερβίρουμε, καίμε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Εναλλακτικά, βάζουμε τα πυρίμαχα μπολ για μερικά λεπτά στο γκριλ, έως ότου δούμε τις κρέμες να κάνουν σκούρα χρυσαφιά κρούστα.