Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε ολόκληρα, αν είναι πολύ μικρά ή τα κόβουμε σε φετάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μερικά λεπτά για να πήξει η κρέμα. Τα γαρνίρουμε πασπαλισμένα με μαϊντανό.ΡΟΔΟΠΗ