Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε ολόκληρα, αν είναι πολύ μικρά ή τα κόβουμε σε φετάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μερικά λεπτά για να πήξει η κρέμα. Τα γαρνίρουμε πασπαλισμένα με μαϊντανό.