Υλικά
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
- 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
- Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, τις 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 4- 6 ώρες.
- Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.