Υλικά
- 1/2 συσκευασία πέννες
- 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 4 φέτες μπέικον καπνιστό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις πέννες ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
- Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.