Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ολόκληρο βολβό σκόρδου, κομμένο κάθετα από τη μία άκρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε φέτες σε ένα ταψί, πασπαλίστε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Περιχύστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  4. Περάστε το τυρί κρέμα γύρω από τα μανιτάρια.
  5. Τοποθετήστε ολόκληρο το βολβό σκόρδου, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί.
  6. Περιχύστε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  7. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  8. Ενώ τα μανιτάρια και το σκόρδο ψήνονται, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  9. Μετά το ψήσιμο, πιέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και λιώστε τις.
  10. Προσθέστε το σκόρδο, το baby σπανάκι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο ταψί με τα μανιτάρια.
  11. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.
  12. Σερβίρετε και απολαύστε.