Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά
- 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. baby σπανάκι
- 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι κατά βούληση
- Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 ολόκληρο βολβό σκόρδου, κομμένο κάθετα από τη μία άκρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε φέτες σε ένα ταψί, πασπαλίστε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Περάστε το τυρί κρέμα γύρω από τα μανιτάρια.
- Τοποθετήστε ολόκληρο το βολβό σκόρδου, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί.
- Περιχύστε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Ενώ τα μανιτάρια και το σκόρδο ψήνονται, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
- Μετά το ψήσιμο, πιέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και λιώστε τις.
- Προσθέστε το σκόρδο, το baby σπανάκι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο ταψί με τα μανιτάρια.
- Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.
- Σερβίρετε και απολαύστε.