Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα και δέρμα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 7 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 2 κ. γλ. φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τα υλικά για το βούτυρο βοτάνων και σκόρδου (εκτός από το κρασί) μέχρι να συνδυαστούν.
- Απλώστε το 80% του βουτύρου κάτω από το δέρμα στο κοτόπουλο και το υπόλοιπο πάνω από το δέρμα.
- Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω. Πασπαλίστε το δέρμα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το κρασί γύρω από το κοτόπουλο.
- Ψήστε το για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει η πέτσα.
- Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 40 λεπτά, περιχύνοντας κάθε 10 λεπτά από τα 20 λεπτά και μετά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε με τους χυμούς σκόρδου και βοτάνων ως σάλτσα!