Υλικά
- 1 2/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 2/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- Για την επικάλυψη:
- 180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και την κολοκύθα. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει περίπου 2 ώρες, πριν το καλύψετε με το γλάσο.
- Για να κάνετε το γλάσο τοποθετήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ. Χτυπήστε το για 2 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε 3 δόσεις. Μόλις ενσωματωθεί καλά, χτυπήστε για 3 λεπτά ή μέχρι το γλάσο να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Απλώστε το γλάσο στο κέικ που έχει κρυώσει καλά, πασπαλίστε με πεκάν και σερβίρετε.