Υλικά

  • 1,2 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 8- 12 σουβλάκια
  • Για τη μαρινάδα:
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Προσθέστε το αρνί και ανακινείστε καλά.
  2. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 12- 24 ώρες.
  3. Αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα και βάλτε 3 έως 4 κομμάτια σε κάθε ξυλάκι για να φτιάξετε 12 σουβλάκια ή 5 για να φτιάξετε 8 μεγαλύτερα σουβλάκια.
  4. Πασπαλίστε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μισά σουβλάκια για 3 λεπτά, γυρίστε τα και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
  6. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να τα κρατήσετε ζεστό όσο ψήνετε τα υπόλοιπα σουβλάκια.