Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/4 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμης
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού κολοκυθόσποροι
- 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι
- 2 κ. σ. μικρά κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Απλώστε τη βρώμη, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τους κολοκυθόσπορους σε ένα δίσκο. Ψήστε για 10 λεπτά.
- Ρίξτε το σε ένα μπολ και προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα και το αλάτι.
- Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε.
- Βάλτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε.
- Αναποδογυρίστε το μείγμα του μούσλι μέσα στο ταψί και στη συνέχεια πιέστε το σταθερά. Μόλις κρυώσει, σκορπίστε τα δάκρυα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύψτε με μία λαδόκολλα και στη συνέχεια πιέστε δυνατά με τα χέρια σας για να σπρώξετε τα δάκρυα σοκολάτας εσωτερικά στο μείγμα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά ώστε να ανασηκωθεί χωρίς να λυγίσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Χρησιμοποιήστε την προεξοχή της λαδόκολλας για να ανασηκώσετε την πλάκα του μούσλι πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε στη μέση και στη συνέχεια κάθε μία στα 5 (10 μπάρες).
- Μεταφέρετε σε ένα δίσκο χρησιμοποιώντας το χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τις μπάρες σε απόσταση.
- Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά στην επιφάνεια και στις άκρες αλλά να μην καούν.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο μόλις κρυώσουν, στο ψυγείο. Διατηρούνται για 3 εβδομάδες!