Υλικά
- 1 1/2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1 κ. γλ. βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και βανίλια.
- Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σιγοβράσει.
- Περάστε το μείγμα από κόσκινο για να αφαιρέσετε το ξύσμα, αν θέλετε.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Προσθέστε τη σαντιγί και καταψύξτε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.