Υλικά

  • 1 1/2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
  2. Προσθέστε 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και βανίλια.
  3. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σιγοβράσει.
  4. Περάστε το μείγμα από κόσκινο για να αφαιρέσετε το ξύσμα, αν θέλετε.
  5. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  6. Προσθέστε τη σαντιγί και καταψύξτε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.