Υλικά

  • 4 μεσαία στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σταυρωτά σε χοντρές λωρίδες
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 10 μικρές σκελίδες σκόρδο, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 250 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Μαγειρεμένο ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε το με το αλεύρι και αλατοπιπερώστε καλά.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, τινάζοντας πρώτα το περιττό αλεύρι, για 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα παντού.
  3. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Καθαρίστε όσες σκελίδες σκόρδου θέλετε και ρίξτε τις στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι το σκόρδο να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας για να μην καεί το κοτόπουλο.
  4. Ρίξτε το ζωμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Δοκιμάστε τα καρυκεύματα και προσαρμόστε τα ανάλογα.
  7. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε με ρύζι.