Υλικά
- 2 μέτριες τσιπούρες ή λαβράκια (περίπου 600 γρ. το καθένα)
- Μια χούφτα κλαδάκια δενδρολίβανου
- 2 λεμόνια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 κομμένο στη μέση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σε ζεστή θερμοκρασία.
- Αλατοπιπερώστε τις κοιλότητες των ψαριών και γεμίστε με τα περισσότερα κλαδάκια δενδρολίβανου και τις φέτες λεμονιού.
- Αλείψτε ή τρίψτε την επιδερμίδα του ψαριού με το ελαιόλαδο και αλατίστε καλά.
- Μαγειρέψτε το ψάρι για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι η επιδερμίδα να είναι χρυσαφένια και το ψάρι να έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
- Ενώ τα ψάρια ψήνονται, τοποθετήστε τα μισά λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα και ψήστε τα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από κάψιμο.
- Σερβίρετε τα ψάρια γαρνίροντας με έξτρα λάδι και τα λεμόνια για να τα στύψετε.