Υλικά

  • 2 μέτριες τσιπούρες ή λαβράκια (περίπου 600 γρ. το καθένα)
  • Μια χούφτα κλαδάκια δενδρολίβανου
  • 2 λεμόνια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 κομμένο στη μέση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σε ζεστή θερμοκρασία.
  2. Αλατοπιπερώστε τις κοιλότητες των ψαριών και γεμίστε με τα περισσότερα κλαδάκια δενδρολίβανου και τις φέτες λεμονιού.
  3. Αλείψτε ή τρίψτε την επιδερμίδα του ψαριού με το ελαιόλαδο και αλατίστε καλά.
  4. Μαγειρέψτε το ψάρι για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι η επιδερμίδα να είναι χρυσαφένια και το ψάρι να έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
  5. Ενώ τα ψάρια ψήνονται, τοποθετήστε τα μισά λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα και ψήστε τα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από κάψιμο.
  6. Σερβίρετε τα ψάρια γαρνίροντας με έξτρα λάδι και τα λεμόνια για να τα στύψετε.