Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (για φούρνο)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Χοντρό μαύρο πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το αλάτι με το πιπέρι και το φρέσκο δεντρολίβανο και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα ταψί, πασπαλίστε το με ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, τρίψτε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών.
  4. Ψήστε το μοσχάρι στο φούρνο, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να γίνει μέτρια ψημένο με εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το ακριβές βάρος του μοσχαριού. Ψήστε το για 30 λεπτά ανά κιλό. Αν το μοσχάρι σας είναι 4 κιλά, θα χρειαστείτε 2 ώρες στο φούρνο.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε τη θερμοκρασία. Φροντίστε να μην υπερψήσετε το μοσχαρίσιο κρέας, διαφορετικά θα γίνει σκληρό και μαστιχωτό.
  6. Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  7. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή ρύζι.