Υλικά
- 1 χοιρινό ψαρονέφρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
- Αποξηραμένα ιταλικά βότανα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα ξηρά μπαχαρικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
- Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το σιρόπι σφενδάμου και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε ένα ξύλο κοπής και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και απλώστε το καλά παντού.
- Πασπαλίστε το χοιρινό φιλέτο με το μείγμα μπαχαρικών και τρίψτε το ομοιόμορφα παντού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές.
- Βάλτε το χοιρινό φιλέτο στο air fryer και ψήστε το στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν τελειώσουν τα 10 λεπτά, ανοίξτε το air fryer και αλείψτε με μια γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας μουστάρδας- σφενδάμου την κορυφή και τις πλευρές από το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
- Ανοίξτε το air fryer και ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία. Αν είναι γύρω στους 55- 57 βαθμούς, αλείψτε το με λίγη ακόμα σος μουστάρδας- σφενδάμου και ψήστε το για άλλα δύο λεπτά.
- Όταν το κρέας είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το προσεκτικά σε μια καθαρή σανίδα κοπής ή σερβιρίσματος και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε.
- Αφού ξεκουραστεί, κόψτε το χοιρινό σε μενταγιόν και σερβίρετε.