Υλικά

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
  • Αποξηραμένα ιταλικά βότανα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα ξηρά μπαχαρικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το σιρόπι σφενδάμου και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  4. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε ένα ξύλο κοπής και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και απλώστε το καλά παντού.
  5. Πασπαλίστε το χοιρινό φιλέτο με το μείγμα μπαχαρικών και τρίψτε το ομοιόμορφα παντού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές.
  6. Βάλτε το χοιρινό φιλέτο στο air fryer και ψήστε το στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  7. Όταν τελειώσουν τα 10 λεπτά, ανοίξτε το air fryer και αλείψτε με μια γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας μουστάρδας- σφενδάμου την κορυφή και τις πλευρές από το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
  8. Ανοίξτε το air fryer και ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία. Αν είναι γύρω στους 55- 57 βαθμούς, αλείψτε το με λίγη ακόμα σος μουστάρδας- σφενδάμου και ψήστε το για άλλα δύο λεπτά.
  9. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το προσεκτικά σε μια καθαρή σανίδα κοπής ή σερβιρίσματος και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε.
  10. Αφού ξεκουραστεί, κόψτε το χοιρινό σε μενταγιόν και σερβίρετε.