Υλικά
- 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
- 180 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1 1/2 κ. γλ. λάδι
- Αλάτι με νιφάδες, τρούφα, ξηροί καρποί ή τριμμένη καρύδα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Προσθέστε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις σιγοβράσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Εντωμεταξύ, ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις άκρες και κόψτε τις σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τοποθετήστε τις ομοιόμορφα στο ταψί.
- Σκουπίστε το μαχαίρι και το ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε τη σοκολάτα.
- Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λάδι σε ένα μικρό γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και λιώστε σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει, περίπου 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά.
- Τοποθετήστε μια φέτα μπανάνα σε ένα πιρούνι και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ρίξετε τη σοκολάτα πάνω από τη φέτα μπανάνας, καλύπτοντάς την εντελώς.
- Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας.
- Πασπαλίστε με προαιρετικές γαρνιτούρες πριν κρυώσει η σοκολάτα, αν θέλετε.
- Μεταφέρετε το ταψί στην κατάψυξη και καταψύξτε για 2 ώρες.
- Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε τις μπανάνες με σοκολάτα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και 2 μήνες.