Υλικά

  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 180 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 1/2 κ. γλ. λάδι
  • Αλάτι με νιφάδες, τρούφα, ξηροί καρποί ή τριμμένη καρύδα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Προσθέστε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις σιγοβράσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Εντωμεταξύ, ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις άκρες και κόψτε τις σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τοποθετήστε τις ομοιόμορφα στο ταψί.
  5. Σκουπίστε το μαχαίρι και το ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε τη σοκολάτα.
  6. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λάδι σε ένα μικρό γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και λιώστε σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει, περίπου 2 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά.
  8. Τοποθετήστε μια φέτα μπανάνα σε ένα πιρούνι και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ρίξετε τη σοκολάτα πάνω από τη φέτα μπανάνας, καλύπτοντάς την εντελώς.
  9. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας.
  10. Πασπαλίστε με προαιρετικές γαρνιτούρες πριν κρυώσει η σοκολάτα, αν θέλετε.
  11. Μεταφέρετε το ταψί στην κατάψυξη και καταψύξτε για 2 ώρες.
  12. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε τις μπανάνες με σοκολάτα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και 2 μήνες.