Υλικά
- 2 καρότα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- Για το ντιπ γιαουρτιού: 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 2 κ. σ. σχοινόπρασο, 1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/4 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψτε τα καρότα σε σχήματα από πατάτες τηγανιτές και ανακατέψτε τα σε ένα μεγάλο μπολ με το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα σε μία στρώση. Ψήστε για 20- 25 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στη μέση.
- Ετοιμάστε το ντιπ όσο ψήνονται οι «πατάτες» καρότου. Συνδυάστε όλα τα υλικά του ντιπ σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.