Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το panko, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας.
- Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Σκουπίστε τον με μια χαρτοπετσέτα. Αλείψτε τον σολομό με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα παρμεζάνας, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει στον σολομό. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήστε μέχρι το panko να ροδίσει και ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 15 λεπτά.
- Μοιράστε το σολομό σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού στο πλάι.