Υλικά

  • 700 γρ. μπακαλιάρο (4 φιλέτα)
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. κάπαρη
  • 1 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κ. σ. λάδι
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.
  2. Μεταφέρετε σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  3. Σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και αλατοπιπερώστε τα. Πασπαλίστε κάθε φιλέτο με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια, τινάξτε το περιττό αλεύρι.
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν αδιαφανή, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Για να σερβίρετε, περιχύστε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα μουστάρδας- κάπαρης.