Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένη στο ομηρικό έπος της «Οδύσσειας», ξεκίνησαν με φόντο την Ελλάδα, τον. Σήμερα δόθηκαν (21 Μαρτίου), δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από την Πύλο, στις οποίες πρωταγωνιστής είναι ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος ενσαρκώνει τον Οδυσσέα.


Η ταινία ακολουθεί το δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα, καθώς προσπαθεί να επιστρέψει στην Ιθάκη μετά την πτώση της Τροίας, αντιμετωπίζοντας θεούς, τέρατα και ακραίες δοκιμασίες.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, με την Αν Χάθαγουεϊ να υποδύεται την Πηνελόπη, τον Τομ Χόλαντ τον Τηλέμαχο, τη Σαρλίζ Θερόν την Καλυψώ, τη Λουπίτα Νιόνγκο την Κίρκη, τη Ζεντάγια την Αθηνά και τον Ρόμπερτ Πάτινσον τον Ποσειδώνα.

Η κινηματογραφική κοινότητα και οι φίλοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αναμένουν με ανυπομονησία τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, μια φιλόδοξη μεταφορά της «Οδύσσειας» του Ομήρου.

Η παραγωγή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση με την αποκάλυψη των πρώτων εικόνων από τα γυρίσματα.

Οι ντόπιοι, που συνάντησαν από κοντά τους αστέρες του κινηματογράφου, μιλούν με ενθουσιασμό για την απλότητά τους, παρά τη διεθνή τους αναγνωρισιμότητα.

Ο Ματ Ντέιμον λάτρεψε την ελληνική κουζίνα
Λίγες ημέρες πριν, ο Ματ Ντέιμον, μαζί με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, τον Τομ Χόλαντ και τον Άντονι Μολινάρι, απόλαυσαν ένα γεύμα σε εστιατόριο της Γιάλοβας. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αποκάλυψε ότι οι διάσημοι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με τις τοπικές γεύσεις, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στις ελιές και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο.
Ο Ματ Ντέιμον ξεχώρισε ένα ελληνικό πιάτο, τη φάβα, και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που ρώτησε λεπτομέρειες για την παρασκευή της. Επίσης, δοκίμασε χταπόδι στη σχάρα και αρνάκι με κύμινο. Οι υπόλοιποι επέλεξαν μια ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, τα οποία μοιράστηκαν μεταξύ τους.

«Οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης ήταν πολύ απλοί και φιλικοί. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, όπως οι ελιές και το ελαιόλαδο. Στο εστιατόριό μας δοκίμασαν επίσης ταραμοσαλάτα και φρέσκα ψάρια», ανέφερε η ιδιοκτήτρια.
«Ο Ματ Ντέιμον παρήγγειλε αρνάκι με κύμινο και ξετρελάθηκε με τη φάβα, ρωτώντας συνεχώς πώς τη φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα. Όλοι τους δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα, τα έβαλαν στη μέση και τα μοιράστηκαν, όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα», είπε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.
Πηγή Φωτογραφιών: NDP