Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Κανέλα αλεσμένη, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 5 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει απαλά.
- Ανακατεύοντας περιστασιακά, μαγειρέψτε για 50 έως 60 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει μέχρι τη συνοχή γιαουρτιού.
- Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
- Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι γάλα ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ρυζόγαλο λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Πασπαλίστε με την κανέλα, προαιρετικά.