Υλικά

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Φρέσκο λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνετε καλά τον γαύρο, στρώστε τον σε ένα πιάτο και πατήστε τον ελαφρά με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα υγρά.
  2. Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.
  3. Κυλίστε τον γαύρο στο μείγμα αλευριού, εξασφαλίζοντας ότι καλύπτεται καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Τηγανίστε τον γαύρο για περίπου 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Βγάλτε τον γαύρο και αφήστε τον σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.
  7. Σερβίρετε τον τηγανητό γαύρο με φρέσκο λεμόνι και άλλα αγαπημένα σας συνοδευτικά.