Υλικά
- 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Φρέσκο λεμόνι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε καλά τον γαύρο, στρώστε τον σε ένα πιάτο και πατήστε τον ελαφρά με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα υγρά.
- Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.
- Κυλίστε τον γαύρο στο μείγμα αλευριού, εξασφαλίζοντας ότι καλύπτεται καλά από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τηγανίστε τον γαύρο για περίπου 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάλτε τον γαύρο και αφήστε τον σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.
- Σερβίρετε τον τηγανητό γαύρο με φρέσκο λεμόνι και άλλα αγαπημένα σας συνοδευτικά.