Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 500 ml σάλτσα ντομάτα
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • Τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το ρύζι, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ που να είναι ανθεκτικό στα μικροκύματα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ζωμό και την σάλτσα ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς κάλυμμα, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
  3. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  4. Αφήστε το ριζότο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε κατευθείαν από το μπολ.