Υλικά
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 500 ml σάλτσα ντομάτα
- 500 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- Τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ρίξτε το ρύζι, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ που να είναι ανθεκτικό στα μικροκύματα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό και την σάλτσα ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς κάλυμμα, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
- Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μαλακώσουν οι ντομάτες.
- Αφήστε το ριζότο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε κατευθείαν από το μπολ.