Διχασμένη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με το εάν η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει η χώρα, όπως γράφει το Bloomberg επικαλούμενο τον συνήθη ύποπτο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ορισμένοι στην κυβέρνηση έχουν την άποψη πως αυτό θα ήταν ή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και το λαό της αλλά φυσικά υπό την προϋπόθεση πως η απόφαση για το θέμα θα ληφθεί από την Ελλάδα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες σχετικά με το εάν η έξοδος από το ευρώ θα ήταν για την Αθήνα λύση καλύτερη σε σχέση με το πακέτο διάσωσης.

Αρνήθηκε να πει αν είναι βέβαιος πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί και τέταρτο πακέτο διάσωσης μετά το τρίτο που ακόμα προετοιμάζεται!

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων που μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες και θα πρέπει να συμβάλει στην επίλυση των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών της προβλημάτων που απαιτούν χρηματοδότηση-γέφυρα, πρόσθεσε,

«Το να παίζεις παιχνίδια απόδοσης ευθυνών δεν είναι πρέπον με δεδομένο το επείγον του πράγματος» στην εξεύρεση χρηματοδότησης-γέφυρας», τόνισε ο Σόιμπλε. «Είναι μία πρόκληση για την οποία θα πρέπει να βρούμε μια λύση αυτή την εβδομάδα αν θέλουμε να αποφύγουμε μια δραματική κατάσταση τη Δευτέρα».

BOASDNAF2