Κι ενώ το ΑΕΠ της Ε.Ε. συνολικά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2% το 2015, οι οικονομικές συνθήκες δεν επιδρούν ακόμη στις αγορές εργασίας με την ανεργία να παραμένει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα σε πολλά κράτη μέλη, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Αν και είναι ορατή η ανάκαμψη, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι η κρίση έχει τελειώσει, με την ανεργία να βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα», σημείωσε ο Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν πολιτικές που αποσκοπούν στις επενδύσεις με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, «εξακολουθούν να υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, που πρέπει να τους αντιμετωπίσουν (τα κράτη) μόνα τους».

Σημειώνεται πως αναφορικά με την κατάσταση στα ευρωπαϊκά κράτη, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρήθηκαν τον Φεβρουάριο στην Αυστρία (4,8%), τη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,1%). Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα (27,5%) και την Ισπανία (25,6%). Στην Γαλλία, η ανεργία είναι διπλάσια από εκείνη της Γερμανίας και φτάνει στο 10,4%.