Την ελπίδα να θέσει η νέα κυβέρνηση στους άμεσους στόχους της τη δημιουργία στέρεας και ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, τονίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Ειδικότερα, ο κ. Ραβάνης έκανε την εξής δήλωση για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης:

«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά κρίσιμων συνθηκών για τον τόπο και τα τρία κόμματα, που την απαρτίζουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, εκτελώντας την εντολή του λαού: τη διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς χάσιμο πολύτιμου χρόνου στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς κομματικούς σχεδιασμούς και σκοπιμότητες. Να κυβερνήσουν για τη διάσωση της κοινωνικής και κρατικής συνοχής.

Η καθοδική πορεία των δημοσιονομικών, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η αδρανοποίηση του δημόσιου τομέα, δεν πρέπει να συνεχιστούν ούτε μία μέρα. Αυτό οδηγεί, με ακρίβεια, στο αδιέξοδο και την κατάρρευση. Επιπλέον, ενέχει τον κίνδυνο της γενικευμένης αποδόμησης.

Τα βλέμματα των αγορών, του επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας, συνολικά, αλλά και των εταίρων μας στην Ευρώπη, είναι «καρφωμένα» στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία θα κριθεί από την προσπάθεια, που θα καταβάλει να αναστρέψει την αρνητική πορεία της ελληνικής οικονομίας, της ίδιας της χώρας και τα αποτελέσματα, που θα επιδείξει.

Το ζητούμενο, πριν από τις εκλογές, ήταν να προκύψει ένα αποτέλεσμα, που θα επέτρεπε αυτή η χώρα να κυβερνηθεί. Αυτό έχει επιτευχθεί και το επόμενο βήμα είναι, ασφαλώς, αυτό το κυβερνητικό σχήμα να κερδίσει το στοίχημα και να λειτουργήσει σωστά, ορθολογιστικά, να έχει αποτελέσματα.

Το βασικό «κλειδί», σ’ αυτή την πορεία, είναι η επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής και της απάλειψης ορισμένων επαχθών όρων.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγούνται στον αφανισμό και χρειάζονται ασφάλεια και στήριξη, για να ξαναπαίξουν το ρόλο τους σαν μοχλός ανάπτυξης.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κάνει, για άλλη μία φορά, έκκληση στην πολιτική τάξη να δώσει την ελπίδα, που έχει ανάγκη ολόκληρος ο παραγωγικός μηχανισμός του τόπου.

Ευχόμαστε στο νέο πρωθυπουργό της χώρας, τους υπουργούς, σε όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καλή επιτυχία, καθώς καλείται να αντέξει τις δυσκολίες και να δώσει διεξόδους