Στα ζητήματα ασφαλείας είχαν εστιάσει οι γερμανοί διοργανωτές του Euro 2024, αλλά από αλλού βρήκαν τον μπελά τους. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Γερμανία και Τουρκία η κίνηση του τούρκου παίκτη Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Αυστρία σχημάτισε με τα χέρια του το σύμβολο των «Γκρίζων Λύκων».

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ορίστηκαν ερευνητές ηθικής και πειθαρχίας. Από την πλευρά της υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας από τα social media κατήγγειλε τον πανηγυρισμό του παίκτη, λέγοντας ότι: «Στα γήπεδα μας δεν υπάρχει κανένας χώρος για τα σύμβολα των γκρίζων λύκων».

Το ζήτημα πήρε γρήγορα διαστάσεις με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκφράζει την αντίδρασή του προς την UEFA χαρακτηρίζοντας την έρευνα ως «απαράδεκτη».

«Καταδικάζουμε τις πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις στη χρήση ενός ιστορικού και πολιτιστικού συμβόλου με τρόπο που δεν στοχεύει κανέναν κατά τη διάρκεια του εορτασμού ενός αθλητικού γεγονότος», αναφέρεται.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε απο την πλευρά του πως και η UEFA μπήκε στο καραβάνι αυτών που νιώθουν έχθρα για την Τουρκία.