Την Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης της Κίνας Ντο Κι Γεν, όπου ενημερώθηκε για το οικονομικό, το κοινωνικό και το πολιτιστικό επίπεδο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρέσβης της Κίνας υπογράμμισε το ενδιαφέρον της χώρας του για την ανάπτυξη συνεργασιών και εταιρικών σχέσεων με τη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα μπορεί να είναι «γέφυρα» συνεργασίας για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Ταυτόχρονα, ο Ντο Κι Γεν επέδειξε ενδιαφέρον για την Πάτρα ως κόμβο μεταφορών, ενώ επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασιών σε ό,τι αφορά αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό. Επίσης, σημείωσε ότι τόσο οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα όσο και οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών σημειώνουν σταθερή και σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Τον πρέσβη ενημέρωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος, λόγω της απουσίας στην Αθήνα του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έθεσε υπ’ όψιν του Ντο Κι Γεν ολόκληρο το υλικό που είχε προετοιμαστεί και παρουσιαστεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα των 33 διπλωματικών αποστολών. Στο υλικό αυτό περιλαμβάνεται η αναλυτική παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας σε όλους τους τομείς πιθανών συνεργασιών, αλλά και εκκρεμή επενδυτικά σχέδια που αναζητούν χρηματοδότηση, όπως για παράδειγμα το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στο ισχυρό πολιτιστικό προφίλ που διατηρεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος προσκάλεσε τον Πρέσβη της Κίνας να παραστεί στην επικείμενη τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Λονδίνο.