Τα αποτελέσματα της χρήσης του 2010 ανακοίνωσε σήμερα η Millennium bank και με την ευκαιρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Rui Coimbra, δήλωσε ότι η τράπεζα συμπλήρωσε δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, ακολουθώντας ένα καινοτόμο, πελατοκεντρικό μοντέλο, με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Όπως είπε, «το 2010 ήταν ένα έτος με πολλές προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο, ως αποτέλεσμα του ραγδαία μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος. Η Millennium bank, απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών, προέβη κατά το προηγούμενο έτος σε αναδιάρθρωση του μοντέλου εταιρικής της διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, αναδιοργάνωση του δικτύου της με επικέντρωση στη Λιανική Τραπεζική, καθώς και σε περαιτέρω εστίαση στη συνεπή ανάλυση κινδύνου. Η ξεκάθαρη αυτή στρατηγική συνεχίζεται και το 2011 και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του Πελάτη, τη διεύρυνση της καταθετικής μας βάσης και τη διατήρηση του καλού δανειακού μας χαρτοφυλακίου, με παράλληλη συνετή διαχείριση της ρευστότητας και διατήρηση της αυστηρής κεφαλαιακής μας πολιτικής».

Η πορεία της τράπεζας κατά το 2010, σκιαγραφείται από τα εξής:

Η πελατειακή βάση υπερέβη τους 563.000 πελάτες, προσελκύοντας περισσότερους από 23.000 νέους πελάτες το 2010.

Οι καταθέσεις των πελατών ανήλθαν σε 3,1 δισεκατομμύρια Ευρώ. Η Millennium bank κατόρθωσε να υπερασπίσει την καταθετική της βάση, παρά τα προβλήματα ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κατά τη διάρκεια του έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων του 2010, (εξαιρουμένων των προβλέψεων και των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων), ανήλθαν σε 35 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 3%.

Οι προβλέψεις στο τέλος του 2010 ανήλθαν σε 56,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 24,7 εκατομμυρίων Ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 129%, ως αποτέλεσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Οι λειτουργικές δαπάνες διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2009.

Η τράπεζα κατέγραψε καθαρές ζημιές 16 εκατομμύριων ευρώ το 2010, έναντι κερδών 9 εκατομμυρίων το 2009, αποτέλεσμα των δυσμενών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.

Η τράπεζα λαμβάνει ισχυρές εξασφαλίσεις και συνεπής ανάλυση κινδύνου και πολιτική χορηγήσεων: Οι χορηγήσεις με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών βρίσκονται στο 60% του μέσου όρου της Ελληνικής τραπεζικής αγοράς. Η επίπτωση της οικονομικής ύφεσης επί του πιστωτικού κινδύνου εξισορροπήθηκε από τα πολύ καλά ουσιώδη χαρακτηριστικά του δανειακού χαρτοφυλακίου: Υψηλό ποσοστό στεγαστικών δανείων (41% του συνολικού χαρτοφυλακίου, με μέσο ποσοστό χρηματοδότησης – Loan to Value Ratio: 48%), μειούμενο ποσοστό δανείων καταναλωτικής πίστης επί του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου (13% στο τέλος του 2010).

Ισχυρή κεφαλαιακή δομή: Δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier 1) 9,5%.

Ενιαίο Δίκτυο 155 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Διατήρηση του ευέλικτου και λειτουργικού επιχειρησιακού μοντέλου της Τράπεζας, με μέσο όρο εργαζομένων ανά κατάστημα τα 9 άτομα (όταν ο μέσος όρος της αγοράς αγγίζει τα 20 άτομα).

Διακρίσεις της Τράπεζας κατά το 2010: STP Excellence Award από τη Deutsche Bank για την ποιότητα και ταχύτητα των πληρωμών σε ευρώ.