Έντονα νευρικό κλίμα επικράτησε στη Wall Street, με τις βίαιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο, να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία, επισκιάζοντας τα θετικά εταιρικά και μακροοικονομικά νέα.

Επέστρεψε η ανησυχία στα ταμπλό της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, με τους δείκτες να τερματίζουν με οριακές μεταβολές, τη στιγμή που αναζωπυρώνεται ο φόβος για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, εν μέσω συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους υποστηρικτές του Προέδρου Μουμπάρακ.

Τα σχετικά θετικά νέα από την αγορά εργασίας δεν κατάφεραν να στηρίξουν το επενδυτικό κλίμα, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλά 2μισή ετών.

Αναλυτές εκτιμούν πως το επενδυτικό κοινό παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ωστόσο η επίδραση των γεγονότων στους δείκτες περιορίζεται λόγω των θετικών νέων από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.
Ο Dow Jones, κέρδισε 0,02% στις 12.042 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 σημείωσε πτώση 0,27% στις 1.304 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 2.750 μονάδες.

Πηγή: axiaplus.gr