Ζάχαρη με βιταμίνη C σε περιεκτικότητα μέχρι 3%, αλλά και με αντιοξειδωτικά από ελληνικά φυτά, όπως η ρίγανη, αναμένεται να ρίξει στην αγορά εντός τριετίας η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ήδη, συζητά τη δημιουργία του παγκοσμίως πρωτοποριακού προϊόντος με αμερικανούς και Ισραηλινούς επιχειρηματίες του κλάδου της βιοτεχνολογίας.

Έμπνευση για τα δύο νέα προϊόντα αποτέλεσε το βιταμινούχο… μαύρο αλάτι από φύκια, που παράγει ομογενής στο Λονγκ Αϊλαντ (ΗΠΑ), όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρυσόστομος Γερούκης.
Επιστροφή στην κερδοφορία το 2012

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γερούκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η εταιρία θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο τέλος της υπερδωδεκάμηνης χρήσης 2011-2012, ενώ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει σημαντική μείωση ζημιών από την τρέχουσα (1/7/2010-30/6/2011).

Η βελτίωση των μεγεθών της θα έρθει ως απόρροια της προσδοκώμενης αύξησης πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους (λόγω συνδυασμού τοπικής παραγωγής και εισαγωγών), αλλά και της πτώσης του λειτουργικού κόστους με περικοπές αποδοχών και μείωση προσωπικού (στο τέλος του 2011, οι 428 σήμερα μόνιμοι εργαζόμενοι θα έχουν μειωθεί σε 350, μέσω μετατάξεων, αλλά και του λεγόμενου «προγράμματος πενταετίας»).