Παράταση λίγων ημερών στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2024, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Όπως επισήμανε στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα πάγιο σύστημα για την καταβολή των τελών, προκειμένου να μην χρειάζονται τέτοιου είδους ρυθμίσεις. «Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις», σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στο φορολογικό συντελεστή 15% στις πολυεθνικές λέγοντας ότι θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Η χώρα μας όμως, ήταν πάρα πολύ ενεργή το προηγούμενο διάστημα στις διαβουλεύσεις που έγιναν στον ΟΟΣΑ (…) Εδώ λοιπόν έγινε μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια. Όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ ενωθήκαμε μαζί και επήλθε μια συμφωνία στο επίπεδο του ΟΟΣΑ με δυο πυλώνες. Και ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός ο οποίος έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες και μπορεί να υιοθετηθεί από τη χώρα μας. Αυτή η συμφωνία λοιπόν, μεταγράφηκε ως μια ευρωπαϊκή οδηγία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ερωτηθείς εν συνεχεία για το ζήτημα των τεκμηρίων υπογραμμίζει το εξής «όσον αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία είναι σημαντικά, αυτά θα τα επανεξετάσουμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός τους, διότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις είτε να είναι πολύ χαλαρά και να μην λαμβάνουν υπόψη τους κάποια δεδομένα είτε σε άλλες περιπτώσεις να είναι πάρα πολύ αυστηρά και να μην έχουν αποτέλεσμα (…). Δεν υπάρχει προγραμματισμός για τον εξορθολογισμό των τεκμηρίων. Έχουμε όμως, μια επιτροπή η οποία πρέπει να συντάξει ένα πόρισμα αλλά αυτό θα πάρει κάποιους μήνες, δυο τρεις και από κει και πέρα θα μπορέσουμε να έχουμε μια εισήγηση για να μπορούμε να πάμε εντός του 24».