Για πολλούς ανθρώπους το να κολυμπήσουν με καρχαρίες χωρίς δίχτυ ασφαλείας είναι κάτι σαν εφιάλτης. Αλλά για την γνωστή ως «shark warrior» Lesley Rochat, το πρόβλημα είναι αυτή ακριβώς η αντίληψη γι’ αυτό και προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους πως οι καρχαρίες δεν είναι τα ανθρωποφάγα τέρατα που παρουσιάστηκαν στα «Σαγόνια του καρχαρία» αλλά είναι πλάσματα κρίσιμα για τη ζωή στους ωκεανούς.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν το κολύμπι της δύτριας με καρχαρίες- τίγρεις κοντά στις Μπαχάμες. Το συγκεκριμένο είδος θεωρείται από τα πλέον θανατηφόρα στον κόσμο.

Φορώντας μόνο το μπικίνι της, η Rochat είπε πως ήθελε να είναι όσο πιο ευάλωτη γίνεται απέναντι στους καρχαρίες κι ελπίζει κολυμπώντας μαζί τους να δείξει πως δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο οι άνθρωποι νομίζουν.

Η Rochat δραστηριοποιείται για τον περιορισμό των διχτυών ασφαλείας στις θάλασσες τονίζοντας πως δεν είναι απαραίτητα και πως σκοτώνουν τους καρχαρίες που εγκλωβίζονται σε αυτά.

Η δύτρια εξηγεί πως τα δίχτυα μειώνουν τον πληθυσμό των καρχαριών ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως σε αυτά χάνουν τη ζωή τους επίσης δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και σαλάχια.

Οι καρχαρίες τίγρεις, σημειώνει η Daily Mail, είναι δεύτεροι σε αριθμό επιθέσεων κατά ανθρώπων, μετά το μεγάλο λευκό.

Ωστόσο οι περισσότερες από τις επιθέσεις δεν είναι θανατηφόρες. Το είδος αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους λόγω της υπεραλιείας και του παράνομου «finning» (ακρωτηριασμός των πτερυγίων τους που θεωρούνται έδεσμα…) ενώ δέχονται κυνήγι και για το δέρμα τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο