Εικόνες απίστευτης βαρβαρότητας δημοσιεύτηκαν από ένα ισπανικό φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας ταύρος βασανίζεται με φωτιά και τελικά σκοτώνεται.

Το φεστιβάλ ονομάζεται «Toro Jubilo», που σημαίνει η «Χαρά του Ταύρου». Οι εικόνες που ακολουθούν, κάνουν το όνομα του φεστιβάλ να ακούγεται ιδιαίτερα ειρωνικό. Διοργανώνεται εδώ και σχεδόν 4 αιώνες, στο μεσαιωνικό χωριό Medinaceli, στην επαρχία της Soria, βορειοανατολικά της Μαδρίτης.

Η εθιμοτυπική λειτουργία προβλέπει τη δημιουργία μιας πρόχειρης αρένας, στην οποία μπαίνει ένας νεαρός ταύρος. Άντρες δένουν στα κέρατά του ένα ξύλο με μαδέρια τα οποία έχουν εμβαπτιστεί σε εύφλεκτα υλικά. Τα ανάβουν και το «θέαμα» ξεκινά.

Στο φεστιβάλ που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο, «πρωταγωνιστής» ήταν ο 3 ετών ταύρος Liebro, τον οποίον έσυραν δεμένο με σχοινιά στο κέντρο της αρένας, όπου είχαν ανάψει 7 φωτιές.

Τον έδεσαν σε ένα πάσαλο και έβαλαν φωτιά στα μαδέρια. Οι σπίθες και τα κομμάτια καμένου ξύλου έπεφταν στο σώμα του ζώου, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

Ο ταύρος απελευθερώθηκε και άρχισε να τρέχει, προκαλώντας τις επευφημίες του πλήθους, όπως περιγράφει ρεπορτάζ της βρετανικής Dailymail. Ορισμένοι θεατές πηδούσαν στην αρένα προκαλώντας τον ταύρο, αυξάνοντας έτσι τον τρόμο και μπέρδεμα του ζώου.

Μετά από περίπου 45 λεπτά βασανισμού, ο ταύρος εξουθενώθηκε. Οι χωρικοί τον έσυραν έξω από την αρένα προκειμένου να σφαγιαστεί.

Οι Αρχές των επαρχιών Λεόν και Καστίλης, έχουν προσδώσει στο φεστιβάλ πολιτιστικό χαρακτήρα, τη στιγμή που εκστρατείες διοργανώνονται στην Ισπανία και άλλες χώρες με αίτημα την απαγόρευσή του.